
תתארו לכם מה קורה כשלוקחים שומשום
והופכים אותו למחית הסמיכה שכולנו מכירים ואוהבים
הטחינה
בזילוף, בטפטוף, בניגוב, אפילו בכף גדושה ישר לתוך הפה.
הטחינה היא בוודאות מתנת הטבע לאדם, כיוון שמעבר לטעמה הממכר היא מקוטלגת כשומן בריא החיוני לגופנו ויש לה סגולות רבות.
-
היא עשירה בחומצות שומן רב בלתי רוויות, הידועות כבעלות אפקט מניעתי של מחלות לב וכלי דם.
-
מעבר לשיעור גבוה של סיבים תזונתיים החיוניים לתהליך העיכול ונמצאים רק בזרעים שלא קולפו, היא מכילה שיעור גבוה במיוחד של מינרלים; בעוד שבטחינה גולמית רגילה יש כ 160 מ"ג סידן למאה גרם שיעור, הסידן בטחינה גולמית משומשום מלא הוא כ 820 מ"ג. שיעור שהופך אותה למאכל ששיעור הסידן בו הוא הגבוה ביותר בצומח ובחי. לכן היא מסייעת בבניית מסת עצם דחוסה יותר ועמידה יותר בפני השברים של הגיל המבוגר וממולץ לשלב אותה בתזונה עוד מגיל צעיר.
-
לטחינה המלאה יש יתרון גם בשיעור הברזל. כ-12 מ"ג למאה גרם בהשוואה לטחינה גולמית רגילה בה יש 8 מ"ג.
-
בטחיה משומשום מלא יש כ-270 מ"ג מגנזיום ב100 גרם מוצר. מגנזיון מסייע בשמירה על בריאות תקינה, בהתפחתת מחלות לב ואף עשוי לסייע לחולי סכרת.
-
בזכות ערכיה התזונתיים של הטחינה, היא מומלצת במיוחד עבור נשים בהריון ובזמם הנקה.
הטחינה מהווה מרכיב עיקרי בחומוס, בחלבה ובמאכלים עממיים אחרים במזרח התיכון.
כיצד לזהות טחינה טובה בין שלל האפשרויות המצויות על המדפים?
טחינה איכותית עשויה מ100 אחוז שומשום איכותי וטהור ללא ערבוב עם זנים לא איכותיים, כאשר המפעל המייצר אותה חייב להיות מפוקח באופן
קפדני ולעמוד בכל דרישות ההיגיינה.
בחברת "עדן" מפיקים אותה מהשומשום המשובח ביותר -
שומשום אתיופי הידוע בעולם כולו בזכות מתיקותו וניקיונו.
חומרי גלם מעולים יחד עם תהליכי הייצור של החברה
שנעשים על פי ידע וניסיון שנרכשו במהלך ארבעים שנות
החברה -
הם אלה שמבטיחים לכם הנאה צרופה מכל כף וכף...
