
החלבה היא לא אחרת מאשר
הגרסא המתוקה והמפנקת במיוחד של
השומשום
החלבה היא לא אחרת מאשר הגירסה המתוקה והמפנקת במיוחד של השומשום. היא מהווה מאכל ממתק הבוסס בעיקר על טחינה גולמית.
הטחינה הגולמית מיוצרת משומשום טהור. גרעין השומשום מקולף, נשטף ונטחן באבניי ריחיים. מחקרים מעידים כי שמן השומשום מסייע להורדת רמת הכולסטרול בדם. בנוסף, הוכח כי לזרעי השומשום ישנן תכונות אנטי אוקסידנטיות (נוגדי חמצון) גבוהות.
בזכות כך, חלבה וטחינה תורמים לנטרול רעלנים שונים המצויים בגופנו. הטחינה הגולמית ובמיוחד הטחינה משומשום מלא הינה עשירה מאוד בסידן (חיוני לבניית עצם), בברזל(שומר על רמת ההמוגלובין בדם), בסיבים תזונתיים (מסייעים בהורדת כולסטרול ומפחיתים את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס) ודלת נתרן.
החלבה מומלצת לאכילה לפני פעילות ספורטיבית,
לנשים בהריון ומניקות, או כקינוח.
בעולם הקונדיטוריה משתמשים בממרח חלבה
ובחלבה קצוצה לשם הכנת מוס חלווה.
